info@battlefieldtours.nu  Bel ons: +31(0)50-2803684

Bevrijdingsfoto na bijna 70 jaar opnieuw genomen

Precies 68 jaar na dato is een bevrijdingsfoto uit de Tweede Wereldoorlog door ons opnieuw vastgelegd. De foto was het startsein voor onze Battlefield Tours door de stad Groningen die deelnemers in de voetsporen doet treden van de Canadese bevrijders.

Op de foto zo precies mogelijk na te maken droegen wij niet alleen Canadese uniformen, maar ook was er een Bren Carrier ‘baby tank’ van stal gehaald. Daarnaast is de foto op exact dezelfde plaats gemaakt als in 1945.

De generatie die de Tweede Wereldoorlog zelf heeft meegemaakt wordt steeds kleiner. Met het naspelen van de foto en het organiseren van de Battlefield Tours proberen wij de herinnering aan de oorlog bij de nieuwe generatie onder de aandacht te brengen. De sfeer tijdens het maken van de bevrijdingsfoto was erg gemoedelijk en gezellig! De foto is mede tot stand gekomen door: Fotograaf Aaldrik Bakker en Willem Keizer voor het beschikbaar stellen van de Bren Carrier. Hieronder het resultaat van de ‘bevrijdingsfoto’ 

Bevrijdingsfoto aan de Heresingel 1945

 

 

 

 

 

RTV Noord, 16 april 201

3

Oog tv, 16 april 2013

 

Over de Auteur