info@battlefieldtours.nu  Bel ons: +31(0)50-2803684

Veteranen mee met Battlefield Tour

Groningen – Dit jaar ontvangt de gemeente Groningen 21 Canadese oorlogsveteranen. De Stichting Welcome Again Veterans in Holten nodigt elk jaar Canadese veteranen uit om de herdenkingsbijeenkomsten en de bevrijdingsviering van de Tweede Wereldoorlog in Nederland bij te wonen. De Canadezen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de bevrijding van Nederland én Groningen.

Op 9 mei, Hemelvaartsdag, arriveren de veteranen om 12:00 uur bij de bunker van de Wapenbroeders aan de Rijkstraatweg 16 in Groningen. Hier zullen ze een lunch hebben ter voorbereiding voor hun dag tour door Groningen. Samen met de voertuigen van Keep Them Rolling uit de periode 1940 – 1945 gaan de veteranen de hele dag op stap naar diverse plaatsen en gelegenheden die in het teken staan van herdenkingen aan de Tweede Wereldoorlog.

Ze zullen door gids Joël Stoppels een Battlefield Tour krijgen door Groningen, waaronder andere de Paterswoldseweg word aangedaan. Hierna staat een bezoek aan het Oorlogsmuseum in Groningen op het programma. Aansluitend zullen de veteranen een bezoek brengen aan het bevrijdingsbos in Noordijk. Als afsluiting krijgen de veteranen een diner aangeboden bij Hotel Corps De Garde. Deze word speciaal aangeboden na een oproep op Facebook. Op 10 mei zullen de veteranen nog een Farewellparty in Deventer hebben waarna ze op 11 mei weer vertrekken naar Canada. 

m1czj28a5mo6

Over de Auteur