info@battlefieldtours.nu  Bel ons: +31(0)50-2803684

Vrouw na bijna 70 jaar terug op de plek waar broer is gesneuveld.

Op donderdag 9 mei bezocht een groep Canadese veteranen de stad Groningen. Ze deden tijdens een Battlefield Tour onder andere de Paterswoldseweg en de Parkbrug aan. Sadie McCormick bezocht voor het eerst in haar leven de plek waar haar broer is gesneuveld tijdens de bevrijding van Groningen op 14 april 1945. Haar broer Thomas Joseph Warnock McCormick diende bij het Royal Regiment of Canada en is gesneuveld tijdens de gevechten rond de Parkbrug op zaterdag 14 april 1945. Hij werd eerst begraven op een tijdelijke begraafplaats in Eelderwolde, waarna hij werd overbracht naar de Canadese begraafplaats in Holten. Deze video is ter herinnering aan Thomas McCormick.

‘Tis sweet to know we’ll meet again where parting is no more. 

Graf McCormick

Over de Auteur